اخبار 2450 روز پیش
بدون دیدگاه

با “هگمتانه” چه می‌کنند؟/زنجیره انسانی جوانان همدانی دور هگمتانه

با “هگمتانه” چه می‌کنند؟ «نه تنها بخش آسفالت شده محوطه باستانی هگمتانه را خودروها به پارکینگ تبدیل کرده‌اند، بلکه مشاغل مزاحم نیز در این محوطه‌ی تاریخی، راه را بر جهانی کردن این محوطه بسته‌اند و گردشگران را از ورود به این محوطه تاریخی آزرده می‌کنند.»

به گزارش ایسنا، با آسفالت مساحتی حدود 450 مترمربع از محوطه هگمتانه با هدف عبور و مرور ماشینِ کسبه بازار آهنگرها و به دنبال آن تبدیل شدن این بخش از هگمتانه به پارکینگ در سه روز گذشته، برخی مسئولان میراث‌فرهنگی از علی اصغرمونسان، معاون رئیس جمهور گرفته تا معاون میراث‌فرهنگی و مدیر کل پایگاه‌های میراث فرهنگی واکنش نشان دادند، اما به نظر می‌رسد این واکنش و درخواست‌هایی که به استانداری همدان اعلام شده‌اند، هیچ تاثیری روی مدیریت شهری همدان نداشته است، چون تا امروز جمعه 18 اسفند، براساس تصاویر منتشر نشده، نه تنها این محوطه به پارکینگ تبدیل شده بلکه تعداد زیادی از مشاغل مزاحم در کنار نرده‌های ورودی این محوطه‌ی تاریخی بساط کرده‌اند.
حسین زندی، فعال میراث فرهنگی همدان در گفت‌وگو با ایسنا از انجام پاکسازی این محوزه‌ی تاریخی به مناسبت نوروز خبر می‌دهد و می‌گوید: فعالان مدنی برای نشان دادن اعتراض خود نسبت به آسفالت بخشی از محوطه تاریخی هگمتانه، در حین پاکسازی این محوطه تاریخی، با بستن زنجیره انسانی قصد داشتند تا مسئولان میراث فرهنگی، شهرداری و فرماندار همدان را نسبت به وضعیت این محوطه تاریخی حساس کنند.

او با اشاره به حضور چند نفر از دوستداران میراث فرهنگی در پاکسازی هگمتانه و حضور در زنجیره انسانی در هگمتانه از استان‌های دیگر نیز، گفت: با پایان پاک‌سازی هگمتانه از زباله و پر کردن دو کامیون از زباله در این محوطه، زنجیره انسانی در محوطه‌ی باستانی هگمتانه بسته شد تا اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانیم.

وی در توضیح وضعیت کنونی این محوطه تاریخی بعد از آسفالت 450 مترمربع از این محوطه تاریخی بیان کرد: دوستداران میراث فرهنگی نگران بودند که با آسفالت این محوطه تاریخی راه برای ورود خودروها باز شود و این محوطه به خرابه‌ای پر از خودرو تبدیل شود که متاسفانه فقط بعد از گدشت سه روز از این اتفاق آن رخ داد.
او با بیان این‌که تعداد خودروهای پارک شده در محوطه هگمتانه امروز –جمعه 18 اسفند-، از شماره خارج بود، بیان کرد: پیش از این برای این کار یک مسیر درست کرده بودند و اکنون نیز مسیر جدیدی ایجاد شده و ماشین‌های بیشتری در محوطه پارک کرده‌اند، اکنون مهمترین مساله این است که «بعد از آسفالت کردن بخشی از هگمتانه، این محوطه به پارکینگ تبدیل شده است.»

زندی اعتراض کرد: شهرداری همه میراث فرهنگی شهر را زیر سایه‌ی پیاده‌راه‌سازی برده است، چون بدون توجه به تامین زیرساخت‌های مناسب، ایجاد پارکینگ برای ماشین‌ها و در نظر گرفتن مسیر جدیدی برای سواره‌ها طرح پیاده‌راه‌سازی را در همدان اجرائی کرده است.

او با بیان این‌که امروز هگمتانه و اطراف این محوطه تاریخی را در رینگ اول شهر که بافت تاریخی همدان را نیز شامل می‌شود، خودرو و زباله پر کرده است، افزود: از سوی دیگر مهمترین اتفاق حضور دستفروش‌ها در این منطقه است. هگمتانه را دست‌فروش‌ها، پارک سواره هگمتانه و پارکینگ آهن فروش‌ها و مشاغل مزاحم مانند مرغ‌فروش‌ها پر کرده‌اند، دیگر هگمتانه وضعیت سابق را ندارد.

وی تاکید می‌کند: به نظر نمی‌رسد که مسئولان اراده‌ای برای ساماندهی یا انتقال شغل‌های مزاحم به خارج از منطقه‌ی هگمتانه داشته باشند.

برچسب‌ها:,

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *