اخبار 1013 روز پیش
بدون دیدگاه

سنت شکنی ابراهیم رئیسی در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری

در تاریخ ۴۲ ساله انقلاب اسلامی تاکنون ۱۴ چهره سیاسی بودند که دو یا چندبار شانس خود را برای کسب کرسی ریاست جمهوری آزموده و به پیروزی نرسیده اند اما اینبار این سنت شکسته شد و ابراهیم رئیسی به پاستور راه یافت.

خبرآنلاین: سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، شاهد حضور سه کاندیدای تکراری بود که پیش از این هم شانس خود را برای رسیدن به پاستور آزموده بودند؛ ابراهیم رئیسی برای بار دوم کاندیدا شد و برخلاف روال تاریخ جمهوری اسلامی که کاندیداهای تکراری مورد اقبال قرار نگرفته بودند، توانست عبای ریاست جمهوری بر تن کند. محسن رضایی برای چهارمین بار کاندیدا شد البته یکبار هم در سال ۱۳۸۴ تا نیمه رقابت ها آمد و انصراف دارد و اینبار برای سومین بار نتوانست نظر مردم را به خود جلب کند؛ حتی با وعده یارانه ۴۵۰ هزار تومانی!

سعید جلیلی هم دومین بار بود که پا به عرصه رقابت انتخاباتی می گذاشت؛ او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ با شعار «حیات طیبه» کاندیدا شد اما با کسب بیش از چهار میلیون رأی، سوم شد. در حالی که سایر کاندیداها او را به بیانیه‌خوانی در جریان مذاکرات با غرب متهم می کردند؛ در ۸ سال اخیر هم با تشکیل دولت سایه به قول خودش سایه به سایه دولت مستقر را رصد کرد و نهایتا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ با شعار «جهاد بزرگ برای جهش ایران» نامزد شد اما پیش از برگزاری انتخابات به نفع سیدابراهیم رئیسی کناره گیری کرد.

سنت‌شکنی شد

به هرترتیب از سال ۵۸ که نخستین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا امروز سیزده بار صندوق رای در جمهوری اسلامی برای تعیین رییس جمهور علم شده است تا از درون آن رئیس قوه مجریه مشخص شود؛ نکته جالب در برخی ادوار انتخابات این است که برخی سیاسیون تلاش کرده‌اند تا با وجود شکست در یک دوره بخت‌شان را در انتخابات دیگر امتحان کنند و این اتفاق برای ۱۴ رجل سیاسی افتاده است.

علی اکبر پرورش، احمد توکلی، عبدالله جاسبی، محسن رضایی، زواره‌ای، شیبانی، عسگراولادی، غفوری‌فرد، محمود کاشانی، مهدی کروبی، محمدباقر قالیباف، هاشمی‌طبا و رئیسی همان سیاستمدارانی هستند که بیشتر از یک دوره خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده‌اند. وقتی به تعداد آرای این افراد در انتخابات‌هایی که حضور داشته‌اند نگاه می‌کنیم یک نقطه اشتراک در همه آنها مشاهده می‌شود و آن اینکه با وجود افزایش چند درصدی آرا که می‌تواند ناشی از افزایش جمعیت رای دهندگان و … باشد اما هیچکدام نتوانستند خودشان را به ساختمان خیابان پاستور برسانند و اقبال مردمی با کاندیدای تکراری یار نبود به جز این دوره که نهایتا سنت‌شکنی شد.

نکته قابل توجه دیگر اینکه علی اکبر هاشمی رفسنجانی تنها سیاستمداری است که بعد از دو دوره ریاست جمهوری در سال‌های ۶۸ تا ۷۶ توانست دوباره مجوز حضور در میدان رقابت را به دست بیاورد. او سال ۸۴ به مصاف محمود احمدی‌نژاد رفت و با وجود آنکه انتخابات به دور دوم کشیده شد اما در نهایت اکثریت مردم ترجیح دادند چهره‌ای جدید بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند.

در جدول زیر می‌توانید تعداد آراء اخذشده توسط کاندیداهای تکراری را ببیند.

سال نام کاندیدا تعداد آرا
۱۳۶۰ سید علی اکبر پرورش ۴۰۷۶۵۷
۱۳۶۰ ۳۴۱۸۷۳
۱۳۷۲ احمد توکلی ۴۰۰۱۰۱۷
۱۳۸‌۰ ۴۳۹۳۵۴۴
۱۳۷۲ عبدالله جعفرعلی جاسبی ۱۵۲۸۰۵۵
۱۳۸۰ ۲۶۰۰۸۲
۱۳۸۸ محسن رضایی ۶۷۸۲۴۰
۱۳۹۲ ۳۸۸۴۴۱۲
۱۴۰۰ ۳۴۱۲۷۱۲
۱۳۶۰ سیدرضا زواره‌ای ۶۲۱۶۲
۱۳۷۶ ۷۴۲۵۹۸
۱۳۶۰ عباس شیبانی ۶۳۳۴۰۵
۱۳۶۸ ۶۳۵۱۶۵
۱۳۶۰ حبیب‌الله عسگراولادی ۲۵۴۲۶۵
۱۳۶۴ ۲۸۳۲۹۷
۱۳۶۰ حسن غفوری فرد ۷۸۶۹۱
۱۳۸۰ ۱۲۹۲۲۲
۱۳۶۴ سید محمود کاشانی ۱۴۰۲۴۱۶
۱۳۸۰ ۲۳۵۳۶۳
۱۳۸۴ مهدی کروبی ۵۰۷۰۱۱۴
۱۳۸۸ ۳۳۳۶۳۵
۱۳۸۴ محمدباقر قالیباف ۴۰۹۵۸۲۷
۱۳۹۲ ۶۰۷۷۲۹۲
۱۳۶۸ ۱۵۵۵۱۷۸۳
۱۳۷۲ علی اکبر هاشمی رفسنجانی ۱۰۵۵۵۹۱۲
۱۳۸۴ ۱۰۰۴۶۷۰۱
۱۳۸۰ مصطفی هاشمی طبا ۲۸۰۹۰
۱۳۹۶ ۲۱۵۴۵۰
۱۳۹۶ سیدابراهیم رئیسی ۱۵۷۸۶۴۴۹
۱۴۰۰ ۱۷۹۲۶۳۴۵

کد خبر 1526788

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *