اخبار 1963 روز پیش
بدون دیدگاه

عوارض استفاده از لنز چشم + توصیه‌هایی برای مراقبت از چشم

از عوارض استفاده از لنز چشم در مدت زمان طولانی می‌توان به خشکی چشم، کمبود اکسیژن، افتادگی پلک، زخم قرنیه و کاهش رفلکس قرنیه اشاره کرد. با رعایت نکاتی می‌توان از این عوارض پیشگیری کرد

امروزه از لنز‌های طبی، رنگی و غیر طبی زیاد استفاده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت اگر از لنز‌ها به شکل درست و صحیحی استفاده شود و نکات مهم برای استفاده از لنز چشم از جمله رعایت اصول بهداشتی رعایت شوند، عوارض خاصی در پی نخواهد داشت. البته استفاده از لنز‌های چشمی برای مدت زمان طولانی می‌تواند به سلامت چشم آسیب برساند. در این مقاله با عوارض استفاده از لنز چشم برای مدت زمان طولانی بیشتر آشنا خواهیم شد.
عوارض استفاده از لنز چشم برای مدت زمان طولانی
از عوارض استفاده از لنز چشم برای مدت زمان طولانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. چشم ممکن است به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکند
اکسیژن برای سلامت چشم بسیار مهم است. از آنجایی که لنز‌های چشمی کاملا بر روی چشم قرار گرفته و کل قرنیه را می‌پوشانند، بنابراین مانع از رسیدن اکسیژن به چشم خواهند شد و این برای مدت زمان طولانی خطرناک خواهد بود. این موضوع می‌تواند باعث بروز درد چشم شود. همچنین در نتیجه کاهش اکسیژن باعث آسیب چشم و تاری دید خواهد شد. گاهی اوقات افراد حتی بینایی خود را از دست می‌دهند!

۲. چشم ممکن است خشک شود
سندرم خشکی چشم عارضه‌ای است که در صورت بروز آن چشم‌ها قرمز و خارش آور می‌شوند. در نتیجه، قرنیه در این شرایط آسیب می‌بیند. از عوارض استفاده از لنز چشم می‌تواند خشکی چشم باشد. لنز‌های چشمی برای آنکه نرمی و انعطاف خود را حفظ کنند، میزان زیادی از اشک چشم را جذب می‌کنند و بنابراین ممکن است چشم خشک شود. برای اجتناب از این شرایط، از لنز‌های خود به مدت زمان طولانی استفاده نکرده و از قطره‌های چشم برای نرم کردن قرنیه استفاده کنید.

عوارض استفاده از لنز چشم

۳. بروز آلرژی و عفونت‌های چشمی
از دیگر عوارض استفاده از لنز چشم برای مدت طولانی بروز آلرژی یا عفونت‌های چشمی است. علت این عفونت‌ها خراشیدگی قرنیه است. اگر شما دچار خشکی چشم باشید یا اگر لنز‌ها درست روی سطح چشم قرار نگیرند، این موارد می‌توانند باعث خراشیدگی قرنیه شوند.

۴. زخم قرنیه
زمانی که باکتری، قارچ و ویروس وارد قرنیه شده و درمان نشود، این امر می‌تواند منجر به بروز زخم قرنیه شود. در موارد حاد، این وضعیت حتی ممکن است منجر به نابینایی دائمی شود!

۵. پتوز یا افتادگی پلک
اگر پلک‌های خود را به سختی می‌توانید باز کنید، ممکن است دچار افتادگی پلک شده باشید. گاهی اوقات در زمان درآوردن لنز، ممکن است اشک چشم، وارد بافت‌ها شده و پلک چشم را جمع کند.

۶. تداخل با دارو‌های ضد بارداری
استفاده همزمان از قرص های ضد بارداری و لنز‌های چشمی می‌توانند سبب خشکی و تحریک چشم شود. به بیان دقیق‌تر، این امر ممکن است باعث تحریک لایه اشکی در سطح چشم شده و منجر به احساس سوزش شود. اگر قرص ضد بارداری مصرف می‌کنید، از لنز‌های چشمی استفاده نکنید.

۷. کاهش رفلکس قرنیه
زمانی که چشم در معرض خطر قرار می‌گیرد، مثلا وارد شدن گرد و خاک یا یک جسم خارجی به داخل چشم، رفلکس قرنیه به مغز پیام می‌دهد که چشم را ببندد. یکی از عوارض استفاده از لنز چشم، کاهش این رفلکس و به موقع بسته نشدن پلک‌ها در چنین شرایطی است.

برای محافظت از چشم‌های خود در زمان استفاده از لنز به نکات زیر توجه کنید:
هرگز ۲۴ ساعته از لنز‌های چشمی استفاده نکنید و آن‌ها را قبل از خواب درآورید.
مطمئن شوید لنز‌ها به درستی در چشم‌های شما قرار گیرند. آن‌ها را روی نوک انگشتان خود قرار داده و دقت کنید که شبیه به شکل «U» باشند.
قبل از استفاده از لنز، دست‌های خود را کاملا بشویید. قبل از گذاشتن لنز، از لوسیون‌های حاوی لانولین و مواد مرطوب کننده استفاده نکنید. همینطور از صابون‌های روغنی و معطر نیز استفاده نکنید.
اطمینان حاصل کنید که ناخن‌های شما کوتاه باشند. این امر مانع از خراشیدگی یا آسیب به لنز می‌شود.
هر از گاهی چشم‌های خود را معاینه کنید. بررسی کنید که آیا لنز‌ها نیاز به تعویض دارند یا خیر.
بهتر است از لنز‌های هیدروژل سیلیکونی استفاده کنید. این لنز‌ها اکسیژن را به طور کامل قطع نمی‌کنند.
اگر به صورت روزانه از لنز استفاده می‌کنید، هر زمان که آن‌ها را درآوردید، از قطره‌های چشمی برای نرم کردن قرنیه استفاده کنید. این کار مانع از خشکی چشم خواهد شد.
زمانی که لنز را گذاشتید، چشم‌های خود را به صورت دایره وار بچرخانید و بعد آن‌ها را باز و بسته کنید. این کار می‌تواند به قرار گیری لنز بر روی قرنیه کمک کند.
ابتدا لنز را گذاشته و سپس از مواد آرایشی استفاده کنید. همچنین ابتدا لنز را از چشم خارج کرده، سپس مواد آرایشی را پاک کنید.
در حالی که لنز بر روی چشم‌هایتان قرار دارد، از اسپری‌های معطر کننده، قطره یا پماد چشمی استفاده نکنید.
بعد از گذاشتن لنز به آینه نگاه کنید و حتما آن‌ها را بررسی کنید. اگر درست بر روی چشم قرار نگرفته اند، آن‌ها را درآورده و دوباره بگذارید.
سوالات متداول
۱. آیا استفاده روزانه از لنز‌های چشمی مضر است؟
خیر. اما نباید آن‌ها را ۲۴ ساعته بر روی چشم داشته باشید.

۲. اگر لنز داشته باشم و گریه کنم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
به طور کلی هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. اما به یاد داشته باشید که در این حالت، چشم‌های خود را نمالید، زیرا ممکن است به قرنیه آسیب وارد شود.

۳. آیا می‌توانم با لنز بخوابم؟
خیر. خوابیدن با لنز خطرناک است. این کار مانع از رسیدن اکسیژن به چشم می‌شود.

نکات پایانی
استفاده از لنزهای چشمی به مدت طولانی می تواند باعث بروز عوارضی همچون کاهش رفلکس قرنیه، افتادگی پلک، زخم قرنیه و خشکی چشم شود.
زمانی که از لنز استفاده می‌کنید، این کار‌ها را انجام ندهید:
چشم‌های خود را نمالید،
با دست‌های کثیف به لنز دست نزنید،
مراقب باشید عرق، ضد آفتاب و مواد آرایشی وارد چشم نشوند،
با لنز شنا نکنید و با لنز نخوابید.
حداکثر مدت زمان استفاده از لنز در طول روز، ۶ ساعت است بنابراین بیش از این مدت از لنز استفاده نکنید.
از علائم استفاده طولانی مدت از لنز‌های چشمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: درد چشم، تاری دید، حساسیت به نور، قرمزی چشم، رشد بیش از حد رگ‌های خونی اطراف چشم و زخم چشم.
آیا شما هم از لنز استفاده می کنید؟ آیا تا به حال به هیچ یک از این عوارض دچار شده اید؟چه موارد دیگری از عوارض استفاده از لنز چشم را تجربه کرده‌اید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر مخاطبان مجله “ستاره” به اشتراک بگذارید.
در صورتی که به تازگی به استفاده از لنز روی آورده‌اید توصیه ما این است که حتما راهنمای جامع استفاده از انواع لنز‌ طبی و غیر طبی را نیز مطالعه کنید.

ستاره ها

برچسب‌ها:

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *