خبر مهم درباره یارانه
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت قصدی بر قطع یارانه افراد مختلف ندارد هرچند ما معتقدیم همه نباید یارانه بگیرند.
ایسنا:علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست هم اندیشی اعضای شورای عالی استانها با اشاره به اهمیت شورای عالی استانها گفت: نمایندگان شورای عالی استانها چکیده ۱۲۶ هزار عضو شورای کشور هستند و این معدل بسیار خوبی از نمایندگی مردم است.
عسگریان در خصوص سوالات نمایندگان توضیح داد: سال ۷۹ یارانههای غیرمستقیم حذف و یارانههای نقدی پرداخت شد. قرار بود این یارانهها در سه بخش پرداخت شود. ۵۰ درصد برای قشر محروم و نیازمند باشد، ۳۰ درصد برای صنایع استفاده شود و ۲۰ درصد برای طرحهای عمرانی هزینه شود. به دلیل اینکه زیرساخت درستی در آن سالها وجود نداشت ۱۰۶ درصد یارانه به ۶۹ میلیون نفر مردم اختصاص یافت و بخشی هم صرف کارهای عقب مانده دولت شد.
وی افزود: سیاست یارانه دهی این بود که قشر کم درآمد از یارانه برخوردار باشد و عقل و عدالت و شرع هم بر این تاکید دارد. این در صورتی است که اکنون ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر یارانه میگیرند.
عسگریان گفت: سال گذشته ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه داده میشد و حجم کامل آن ۳ هزار میلیارد تومان بود و در صورتی که با حذف ارز ترجیحی حجم یارانهها به ۲۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: ۳۲۰ هزار میلیارد تومان در سال به ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر یعنی نزدیک به ۸۰ میلیون نفر یارانه داده میشود و اگر کالا برگ هم اضافه شود به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد که حجم بسیار بزرگی است. این یارانه سفره مردم بود و به دلیل نبود زیرساخت به درستی هدایت نشد.
وی با بیان اینکه یارانه فقط به صورت نقدی پرداخت نمیشود توضیح داد: پیش از این بزرگترین محصول قاچاق از کشور دارو بود چرا که قیمت دارو به دلیل اختصاص یارانه، ارزان تر از کشورهای همسایه است.
۱۸ درصد سوخت را ۲ صدک بالایی مصرف میکنند
عسگریان اظهار کرد: در زمینه سوخت هم یارانه زیادی تعلق میگیرد در حالی که ۱۸ درصد سوخت را ۲ صدک بالایی مصرف میکنند. این در حالی است که دهکهای پایین بخش کمی را مصرف میکنند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یارانه بسیار کلانی در حوزههای مختلف پرداخت میشود گفت: یارانه زیادی درحوزه انرژی ارائه میشود و به همین دلیل مصرف انرژی بسیار بالاست. اگر به کشورهای دیگر توجه کنیم میبینیم که هزینه مصرف انرژی چقدر بالاست. این یارانهها باعث شده است تقریبا انرژی به صورت رایگان به دست مصرف کننده برسد.
وی تصریح کرد: باید یارانهها بازگشت داده شود و با هدفمندی دقیقتر دوباره توزیع شود و شورای عالی استانها میتواند این نقش را برعهده داشته باشد و مردم را قانع کند.
دولت قصد قطع یارانه افراد مختلف را ندارد
وی اظهار کرد: اخباری که در خصوص قطع یارانه افراد منتشر میشود حقیقت ندارد و دولت هم قصدی بر قطع یارانه افراد مختلف ندارد هرچند ما معتقدیم همه نباید یارانه بگیرند و ۳ دهک بالا نیازمند یارانه نیستند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص کالابرگها گفت: بزرگترین شبکه توزیع و فروش مواد غذایی کشور با مشارکت ۱۴۰ هزار فروشگاه در کشور تشکیل شده است و کار شبکه ذکر شده این است که پرداختهای مالی به پرداختهای اعتباری تبدیل شود.
عسگریان اضافه کرد: اگر این اقدام صورت گیرد و دادهها اعمال شود حدود ۹۰ درصد عدالت در حوزه دهک بندی اجرا میشود.
وی توضیح داد: کارشناسان اعتقاد دارند باید یارانه ۳ دهک بالا حذف شود و صرفه جویی از این تغییر سیاست، به ۳ دهک پایین اختصاص یابد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: مهاجرت و جابجایی بین دهکها وجود دارد و برای منطقی کردن عدالت در توزیع یارانه باید دادهها به روز رسانی شود و باید اراده جمعی شکل گیرد تا دادهها هر ۶ ماه یکبار وارد شود تا بتوانیم در این خصوص تصمیمگیری کنیم.
بررسی دادههای مالی خانوارها و دهکبندی آنها با هوش مصنوعی
عسگریان توضیح داد: دادهها که در زمینه حقوق و دستمزد فرد و خانواده، ملک، خودرو، حساب بانکی و تراکنشها، حساب ساتنا و پایا، فعالیت در بورس، سفر خارجی و … است و جمع اینها دادهها با هوش مصنوعی بررسی میشود و میزان نفوذ هر شاخص مشخص میشود و در نهایت نشان میدهد که هر فرد در چه دهکی قرار میگیرد و چه مقدار باید یارانه دریافت کند.
وی اظهارکرد: براساس شیوه استحقاق سنجی همه دادهها اعمال میشود و حتی اگر فردی بیمار خاص در خانواده داشته باشد نیز در شرایط کلی اعمال میشود.
کارفرمایان شرایطی را ایجاد کند که سختی و زیان آوری مشاغل کاهش یابد
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص درخواست نمایندگان شورای عالی استانها در خصوص قرارگیری برخی از مشاغل در حوزه مشاغل سخت و زیان آور گفت: اگر شغلی سخت و زیان آور باشد باید فرد بعد از ۲۰ سال سابقه بازنشسته شود و حقوق ۳۰ سال سابقه بگیرد. زمانی این اتفاق میافتد یک کارفرما باید این هزینه را برعهده بگیرد و نمیتوان از کسورات دیگران به این افراد پرداخت کرد.
وی توضیح داد: بنابراین در چنین شرایطی ناترازی مالی ایجاد میشود و دولت به بیمه تامین اجتماعی بدهکار میشود و اکنون نیز ۵۶۰ هزار میلیارد تومان بدهکاری وجود دارد. بنابراین بیمه تامین اجتماعی میگوید اگر چنین کاری میخواهد انجام شود باید منابع آن تامین شود چرا که بیمه نمیتواند دست در جیب دیگر بازنشستگان کند در حالی که تاکنون چنین بوده است و ناترازی به وجود آمده است.
عسگریان توضیح داد: بنابراین باید کارفرما شرایطی را ایجاد کند که سختی و زیان آوری مشاغل کاهش یابد و اگر چنین کاری را نمیتواند انجام دهد باید هزینه بازنشستگی زودتر را تقبل کند تا ناترازی مالی ایجاد نشود.
بر اساس گزارش روابط عمومی شورای عالی استانها، وی در خصوص طرح بیمه شورا نیز گفت: باید طرحی از سوی شورای عالی استانها ارائه شود تا بررسی کنیم و ببینیم جزییات و شرایط این طرح چیست و منابع آن باید از کجا تامین شود.
نظرات کاربران