اخبار 1063 روز پیش
بدون دیدگاه

تعطیلی مدارس و دورکاری کارکنان به دلیل امیکرون برقرار می شود؟

با شیوع سویه جدید ویروس کرونا، تعطیلی مجدد مدارس قوت گرفته و قرار است فردا درباره تعطیلی مجدد مدارس تصمیم‌گیری شود. اگرچه وزیر آموزش و پرورش پیش از این گفته بود مدارس هیچ جای دنیا به واسطه مقابله با کرونا تعطیل نیست.

شیوع امیکرون سبب شده که برخی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا خواستار تعطیلی مجدد مدارس و حتی بازگشت قرنطینه شوند. اگرچه مساله قرنطینه سراسری منتفی به نظر می‌رسد اما مساله تعطیلی مدارس در ستاد ملی مقابله با کرونا در دست بررسی است.

معاون وزیر بهداشت اعلام کرده که فردا در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تعطیلی مدارس تصمیم‌گیری شود. این مقام مسئول گفته: ما اعمال محدودیت‌ها را درنظر داریم. مخصوصا جاهایی مانند مدارس، دانشگاه‌ها، یا رستوران‌ها که می‌توانند بیرون بر شوند.

اما آیا قرار است مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شود؟ معاون وزیر بهداشت گفته تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها قطعی نیست و فعلا در حد پیشنهاد است. در این باره باید در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌گیری شود.
اما احتمال تعطیلی مدارس چقدر است؟

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته پیشنهاداتی برای تعطیلی مدارس مطرح شده اما در حال حاضر مدارس عملاً در خیلی از شهرها فقط یک یا دو روز در هفته دایر هستند.

اما درباره مدارس مناطق سردسیر که به دلیل سرمای هوا و بسته بودن در و پنجره کلا‌س‌ها تهویه کمتری برقرار است، به آموزش و پرورش اختیار داده شده که به تشخیص خودش کلاس‌ها را تعطیل کند و تعداد روزهای حضور دانش‌آموزان کمتر شود.

اما به نظر می‌رسد تعطیلی مدارس منتفی است. چون پیش از این هم وزیر آموزش و پرورش گفته بود هم اکنون مدارس هیچ جای دنیا به واسطه مقابله با شیوع کرونا تعطیل نیست. آنها ملزم به رعایت شیوه نامه های بهداشتی هستند.

با ورود سویه امیکرون به کشور لازم است محدودیت‌های کرونایی مجددا اعمال شوند و اجازه ندهیم این سویه در کشور بچرخد.
بر اساس این گزارش، ویروس شناس و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به خطر افزایش تصاعدی و انفجاری کرونا با سویه اُمیکرون، گفت: واریانت جدیدی را که به نام اُمیکرون وارد کشور شده، باید به دلیل خصوصیاتی که دارد، بسیار بسیار جدی در نظر بگیریم. از نظر میزان انتقال و سرعت شیوع حتی اگر بخواهیم آن را با دلتا که انتقال‌پذیرترین ‌واریانتی بود که شناسایی شد، مقایسه کنیم، می‌بینیم که میزان انتقال و سرعت شیوع اُمیکرون از دلتا هم بیشتر است.
سرعت ۵.۲ برابری “اُمیکرون” نسبت به “دلتا” در ایجاد یک پیک

علیرضا ناجی افزود: در برخی مناطق در انگلستان دیده شده که تعداد افرادی که به اُمیکرون مبتلا می‌شوند، در هر کمتر از دو روز دو برابر می‌شود که به این معناست که این واریانت سرعت بسیار بالایی دارد. این دو برابر شدن در مناطقی که اکثر افراد واکسن هم تزریق کرده‌اند، دیده شده است. در عین حال اگر اجازه دهیم که اُمیکرون آزادانه بچرخد ۵.۲ برابر دلتا می‌تواند سریع‌تر یک پیک را به وجود آورد.
خطر ترکیب اُمیکرون و دلتا

ناجی ادامه داد: مطالعات نشان داده است که این واریانت واکسن را ضعیف کرده است. به طوری که حتی درباره فایزر، دیده شده که اُمیکرون اثرات آن را نزدیک به ۴۱ برابر کاهش می‌دهد. در حالی که این واکسن در برابر دلتا ۲۰ برابر ضعیف شده بود. بنابراین باید این سویه را جدی گرفت؛ چراکه این خطر هم وجود دارد که هرچقدر اُمیکرون بچرخد، باتوجه به سرعت رشد و واکسن‌گریزی که دارد، حتی می‌تواند به ظهور واریانت‌های خطرناک‌تر منجر شود.
تزریق دز “بوستر” از نان شب واجب تر است

وی افزود: در کنار همه این موارد واکسیناسیون هم نکته مهمی است.باید واکسیناسیون را تکمیل کنیم و تزریق دز بوستر را هم فراموش نکنیم. در شرایط فعلی تزریق دز بوستر واکسن از نان شب هم واجب‌تر است. مطالعات نشان داده است که هرچند اثربخشی واکسن‌ها کاهش یافته، اما زمانیکه دز سوم یا یادآور تزریق می‌شود، این اثربخشی می‌تواند افزایش یابد. بنابراین تزریق دز بوستر بسیار مهم است با این اصل که بتوانیم از واکسن‌هایی استفاده کنیم که اثربخشی بالاتری داشته باشند.
آموزش مجازی و دورکاری کارکنان بازگردد

ناجی با بیان اینکه دولت برای پیشگیری از شیوع اُمیکرون باید محدودیت‌هایی مانند آموزش مجازی، دورکاری کارکنان و… را بازگرداند، گفت: عاقلانه است که این اقدامات انجام شود. در عین حال نباید به این نگاه کنیم که در حال حاضر وضعیت‌مان آبی است. ما یک سناریو و خاطره بسیار بدی را برای آلفا و دلتا در پیک چهارم و پنجم داریم. آن زمان هم می‌دانستیم که واریانت‌های آلفا و دلتا وارد شده‌اند، اما جلوگیری نکردیم و ویروس مانند دومینو تمام شهر و استان‌های کشور را گرفت.
علائم اُمیکرون

وی درباره علائم اُمیکرون نیز گفت: علائمی که تاکنون از اُمیکرون دیده شده، مانند سرماخوردگی و داشتن سردرد، آبریزش بینی، عطسه، خستگی بدن و… است. علائمی مانند سرفه شدید یا از دست دادن حس بویایی و چشایی از جمله مواردی است که به ندرت در آن مشاهده شده است.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها:,

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *