اخبار 1505 روز پیش
بدون دیدگاه

مشکلات پوستی ناشی استفاده از ماسک

به دلیل شیوع ویروس کرونا ماسک عضو جدانشدنی ما شده است اما این ماسک زدن ها موجب شده که پوست ما به مراقبت بیشتری نیاز داشته باشد.

ماسکنه چیست؟
برای مثال «ماسکنه» واژه جدیدی است که از ترکیب دو لغت ماسک و آکنه، برای جوش‌ها یا آکنه‌های حاصل از استفاده مداوم ماسک که این روزها شیوع زیادی نیز پیدا کرده است، استفاده می‌شود.

بنابراین در کنار توجه به پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کرونا و استفاده صحیح از ماسک‌های تنفسی، این روزها با وجود روزمرگی‌های جدیدی که به زندگی‌مان اضافه شده باید بیش از گذشته به مراقبت از پوست خود و حفاظت از آن در برابر عوامل حساس‌کننده توجه داشته باشیم. به همین جهت در ادامه شش راهکار مفید برای محافظت از پوست صورت در دوران زندگی ماسکی را بررسی می‌کنیم.‌

ماسک‌ خود را مرتب عوض کنید یا بشویید
مهم‌ترین نکته برای حفظ پوست صورت در برابر آسیب‌های ناشی از ماسک، استفاده از ماسک تمیز است. بنابراین اگر از ماسک‌های یک‌بار مصرف استفاده می‌کنید پس از استفاده روزانه آن را دور بیندازید تا از تجمع آلودگی، غبار و چربی ترشح شده از پوست جلوگیری کنید.چربی ترشح شده از پوست می‌تواند در محیط ماسک تجمع پیدا کند و با مسدود کردن منافذ پوستی، موجب بروز ناراحتی‌های پوستی شود.همچنین اگر از ماسک‌های پارچه‌ای استفاده می‌کنید، حتما روزانه آن را کاملا بشویید.

قرار نیست اگر ظاهر ماسک تمیز به‌نظر برسد عاری از هرگونه میکروب و آلودگی باشد. همین آلودگی‌های غیرقابل مشاهده می‌تواند ناراحتی‌های پوستی آزاردهنده‌ای را به‌وجود بیاورد.استفاده از ماسک تمیز همچنین احتمال انتقال کووید-19 بر اثر تماس دست با سطح آلوده ماسک با ذرات آئروسل تنفسی سایر افراد را کاهش خواهد داد.

از محصولات مراقبت پوستی مناسب استفاده کنید
در‌صورتی که اکنون دارای عارضه پوستی خفیفی بر اثر استفاده از ماسک شده‌اید، بهتر است استفاده از محصولات مراقبتی پوست را جدی‌تر بگیرید.برای خرید محصولات پوستی مانند شوینده‌ها و ضدآفتاب‌ها به‌دنبال محصولات بدون چربی باشید؛ زیرا چربی اضافه در این محصولات می‌تواند با تجمع در سطح پوست، موجب مسدود کردن منافذ و بروز آکنه‌های پوستی شود. همچنین اگر محصولی را برای اولین‌بار می‌خواهید مصرف کنید، آن را روی پوست قسمت داخلی ساعد ابتدا امتحان کنید تا مطمئن شوید پوستتان به محصول واکنش آلرژیک ندارد.

در صورت بروز هر نوع مشکل پوستی شدید به‌هیچ‌وجه خودسرانه یا بر‌اساس توصیه اطرافیان، داروهای پزشکی پوستی استفاده نکنید و حتما با متخصص پوست مشورت کنید.

صورت خود را مرتب با آب بشویید
استفاده از یک شوینده ملایم پوست صورت، هر صبح و هر شب پیش از رفتن به رختخواب یکی از بهترین عادت‌های مراقبت پوستی است که در این دوران بسیار بیشتر باید به آن توجه کنید.علاوه بر این در صورتی که ساعت‌های طولانی خارج از منزل هستید و ماسک به‌صورت دارید، بر‌اساس توصیه متخصصان پوست بهتر است در طول روز چند مرتبه پوست صورت را با دستمال‌های مرطوب مخصوص صورت کاملا پاک کنید تا هم آلودگی‌ها از سطح پوست‌تان پاک شود و هم تعادل چربی و pH پوست برقرار شود.

از دست زدن به صورت و فشردن آکنه‌ها پرهیز کنید
از دیگر راهکارهای موثر در کاهش التهابات پوستی این دوران اجتناب از تماس دست با پوست صورت و همچنین پرهیز از دستکاری جوش‌های احتمالی است.شاید عمل به این نکته تا حدی دشوارتر از سایر موارد باشد، زیرا بسیاری از ما مبتلا به عادت لمس صورت و دست زدن به جوش‌های صورت هستیم!اما لمس صورت علاوه بر خطر انتقال کرونا، موجب انتقال چربی و آلودگی دست به پوست صورت، مسدود شدن منافذ پوستی و بروز آکنه خواهد شد. همچنین دستکاری آکنه‌ها و جوش‌ها نیز می‌تواند در بلندمدت موجب شدیدتر شدن آثار جوش بر پوست شود.بنابراین گرچه ممکن است مقاومت در برابر این عادت کمی برایتان دشوار باشد ولی دست نزدن به صورت از بهترین راهکارهای حفظ سلامت پوست به‌شمار می‌رود.

اصطکاک را کاهش دهید
اگر نوع ماسکی که استفاده می‌کنید موجب شده حس دردناک و سایش در محل قرارگیری ماسک و بندهای آن روی صورت داشته باشید، بهتر است از راهکارهای مختلف برای کاهش اصطکاک ماسک با سطح پوست‌تان کمک بگیرید.

شل‌تر کردن بندهای ماسک، استفاده از پدهای پنبه‌ای زیر بند ماسک روی گوش و استفاده از ماسک‌هایی که بندشان پشت سر بسته می‌شود از جمله راهکارهایی است که به کاهش ساییدگی پوست صورت و گوش کمک خواهد کرد. همچنین استفاده از ماسک‌های بزرگ‌تر یا انواع دیگری از ماسک‌ها نیز می‌تواند به کاهش این آسیب کمک کند.

مراجعه به متخصص پوست
اگر همه موارد بالا را رعایت می‌کنید اما همچنان مشکلات پوستی ناشی از استفاده از ماسک شما را رها نکرده است، شاید اصلا مشکل از مصرف ماسک نیست.بهتر است در صورت ادامه‌دار بودن و شدید شدن مشکلات پوستی حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا هرچه سریع‌تر بیماری پوستی‌تان را تشخیص داده و درمان دارویی متناسب با شرایط‌تان را آغاز کند.

درست است که استفاده از ماسک فعلا به یکی از بایدهای زندگی روزانه‌مان تبدیل شده است اما قرار نیست آسیب‌های پوستی یا به اصطلاح همان ماسکنه‌ها نیز به ما تحمیل شود. کافی است کمی بیشتر از گذشته برای حفظ سلامت و شادابی پوست‌مان وقت صرف کنیم.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *