درمان سرفه سرماخوردگی و آنفلوآنزا پاییزی با روش های موثر خانگی
سرماخوردگی و آنفولانزا از بیماری هایی است که هر ساله در فصول خاصی، گریبان گیر بسیاری از افراد می شود. سرفه که یکی از معضلات اصلی این بیماری ها است، با راهکارهای خانگی تا حد زیادی قابلیت تسکین است. در این مطلب میخواهیم شیوههای درمان سرفه و تسکین گلو درد را به شما بگوییم.
روش های خانگی برای درمان سرفه سرماخوردگی و آنفلوآنزا پاییزی
درمان سرفه با قطره گیاهی یا آب نبات
استفاده از بعضی از قطرههای گیاهی که مخصوص کاهش سرفه است، میتوانند اندکی گلودرد شما را تسکین دهد و سرفههای مکرر را کم کند؛ اما اگر به این قطرههای گیاهی دسترسی ندارید، میتوانید یک آبنبات با بافت سخت و فشرده دارویی را در دهانتان بگذارید. مکیدن آبنبات دارویی هم میتواند برای کاهش سرفه و گلودرد کمککننده باشد.
درمان سرفه با چای و عسل و لیموی تازه
استفاده از عسل یک روش سنتی کاهش گلودرد است که برای مهار سرفه هم میتواند کارساز باشد. عسل خواص ضدالتهابی دارد و میتواند به تجزیه مخاط و کاهش گلودرد کمک کند.
بنابراین برای کاهش التهاب گلو، بهاندازه یک قاشق، عسل را در آب گرم یا چای بریزید و این نوشیدنی را همراه با چکاندن چند قطره آبلیموی تازه، نوشجان کنید. حواستان باشد که به کودکان زیر یک سال هرگز عسل ندهید.
برای درمان سرفه نوشیدنی را فراموش نکنید
استفاده از نوشیدنی سبب مرطوب و نرمشدن گلوی شما میشود. در چنین حالتی، درمان سرفه و کاهش گلودرد راحتتر خواهد بود؛ پس تا میتوانید، از نوشیدنی استفاده کنید که علاوه بر افزایش آب بدن، در هنگام بیماری، به داد گلویتان هم میرسد، البته بهجز نوشیدنیهای الکلی و کافئیندار؛ چون نتیجه عکس دارند و گلو را خشک میکنند. اگر حالت اسیدی آب پرتقال و سایر مرکبات گلویتان را اذیت میکند، بهتر است که بهسراغ آبمیوههای دیگر بروید.
درمان سرفه با سوپ گرم
استفاده از مایعات گرم یا سوپ مرغ، میتوانند گلو و مجاری تنفسی را تا حد زیادی گرم نگه دارند. این مایعات گرم علاوه بر اینکه آب لازم را به بدن شما میرسانند، به ازبینرفتن مخاط هم کمک میکنند تا بهبود گلودرد و کاهش سرفه راحتتر شود.
از داروهای درمان سرفه استفاده کنید
گاهی برای بیرونآمدن مخاط چرکی ناخوشایند، باید سرفه کنید تا زودتر سالم و سرحال شوید؛ اما در بیشتر مواقع، باید آرام سرفه کنید و از تکرار آن جلوگیری کنید. در این مواقع، تعدادی از داروهای ضدسرفه میتوانند کمککننده باشند؛ بهعنوانمثال شربت اکسپکتورانت سرفه های خشک را کاهش میدهد. این دارو خلطآور است به شما در خروج مخاط چرکی از گلو و کندهشدن آنها از مجاری تنفسی کمک میکنند. البته برای خرید دارو، حتما با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که باتوجهبه سابقه شما در مصرف دارو و حساسیتهای احتمالی، کدام داروی خلطآور برایتان مناسب است.
درمان خانگی سرفه سرماخوردگی پاییزی
درمان سرفه سرماخوردگی و آنفلوآنزا پاییزی با روش های موثر خانگی, روش های خانگی برای درمان سرفه سرماخوردگی و آنفلوآنزا پاییزی,درمان خانگی سرفه سرماخوردگی پاییزی
برای درمان سرفه از داروهای ضد گرفتگی بینی استفاده کنید
داروهای ضد گرفتگی بینی به پاکسازی این مجرای تنفسی از مخاط چرکی کمک میکنند و سبب میشوند که تنفس راحتتر شود. همچنین این داروها به کاهش سرفه و گلودرد هم کمک میکنند. حواستان باشد که مصرف این دارو و بسیاری از داروهای سرماخوردگی برای کودکان زیر ۴ سال، بیخطر نیست و حتما باید با پزشک مشورت کنید.
برای درمان سرفه در بخار آب تنفس کنید
خشکبودن گلو سبب سرفههای آزاردهندهای میشود و ایجاد رطوبت، در کاهش این سرفهها بسیار کمککننده است. تنفس در بخار آب، تا حد زیادی گلو و مجرای تنفسی را مرطوب و نرم نگه میدارد.
برای این کار، میتوانید در حین حمام کردن، از بخار دوش آب گرم استفاده کنید و برای درمان سرفه، در این هوا نفس بکشید. همچنین میتوانید در حین خواب، در اتاق خود دستگاه بخور قرار دهید تا خواب راحتی داشته باشید.
بخار خلطهای مجاری تنفسی را شل میکند و برای سرفههایی که سبب خروج این مخاط چرکی میشوند هم مفید خواهد بود.
برای درمان سرفه از تنفس در هوای کثیف و دودی خودداری کنید
همه میدانیم که دود و آلودگی برای دستگاه تنفسی مضر است. وقتی که دچار سرفههای خشک هستید، ضرر این آلودگی بیشازپیش است؛ بنابراین اگر سرما خوردهاید یا دچار سرفههای آزاردهنده آنفولانزا هستید، هرگز سیگار نکشید و در کنار افراد سیگاری قرار نگیرید. البته مصرف دخانیات در زمان سلامتی هم بسیار مضر است و سبب تخریب دستگاه تنفسی و خشکی گلو میشود.
از قرار گرفتن در معرض مواد تحریک کننده گلو خودداری کنید
هنگامی که مواد محرک وارد دستگاه تنفسی میشوند، میتوانند سبب افزایش سرفه شوند و روند بهبود را کند کنند. علاوه بر هوای آلوده و دود، استشمام موادی مثل عطرها، گردههای گل، محصولات شوینده و هوای حاوی موی حیوان سبب تحریک گلو میشوند.
نعنا از گیاهان دارویی مفید برای درمان سرفه
بعضی از گیاهان حاوی آنتی اکسیدان هستند و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضدالتهابی هم دارند. با دمکردن این گیاهان یا اضافهکردن آنها به مواد غذایی مورداستفاده خود، به درمان سرفه و کاهش گلودردتان کمک کنید. آویشن، نعنا، ریشه شیرین بیان، زردچوبه و … ازجمله این گیاهان معجزهگر هستند.
خوب استراحت کنید
اگر میخواهید که از شر سرماخوردگی و آنفولانزا خلاص شوید، باید خوب استراحت کنید. بدن شما برای مقابله با ویروس نیاز به انرژی دارد. هرچه بیشتر در معرض فشار کاری و خستگی روزانه باشید، بدنتان انرژی بیشتری از دست میدهد و استرس منجر به ضعف و خستگی بیشتر میشود. بنابراین اگر در زمان بیماری بهخوبی استراحت نکنید، درمان سرفه و گلودرد مشکل میشود و زمان طولانیتری درگیر سرفههای آزاردهنده خواهید بود.
لیوان آب و یک قاشق نمک – قرقره این محلول به درمان سرفه کمک می کند
قرقره آبنمک یکی از روشهای درمان سنتی است که بهاعتقاد خیلی از افراد، برای درمان گلودرد و سرفه مؤثر است. حتی اگر از آن دسته افرادی هستید که به مؤثربودن این روش شک دارید، باز هم پیشنهاد میکنیم تا آن را امتحان کنید.
بههرحال این عقیده چه علمی باشد و چه نادرست، هیچ ضرری ندارد و حتی شاید با امتحانکردن آن، شما هم به معجزه آبنمک ایمان بیاورید! یک قاشق چایخوری نمک را در یکچهارم لیتر آب حل کرده و سپس این محلول را در گلو قرقره کنید.
درمان خانگی سرفه آنفلوآنزا پاییزی
درمان سرفه سرماخوردگی و آنفلوآنزا پاییزی با روش های موثر خانگی, روش های خانگی برای درمان سرفه سرماخوردگی و آنفلوآنزا پاییزی,درمان خانگی سرفه آنفلوآنزا پاییزی
از مسکن بدون نسخه استفاده کنید
بعضی از مسکنهایی که نیاز به نسخه پزشک ندارند، میتوانند به درمان گلودرد و کاهش سرفه کمک کنند. استامینوفن از مسکنهای بدون نسخه است که درصورت عدم حساسیت، مصرف آن برای بزرگسالان در مواقع گلودرد و سرماخوردگی ایرادی ندارد، اما مصرف آن برای افراد زیر ۱۸ سال، بدون اجازه پزشک هرگز توصیه نمیشود و میتواند خطرناک باشد.
برای درمان سرفه از اسپری گلو و لوزه استفاده کنید
اسپری گلو و لوزه به درمان سرفه و تسکین سوزش گلو کمک میکنند. این اسپریها التهاب ناحیه گلو را کاهش میدهند و مجرای تنفسی را باز میکنند. البته این اسپریها تأثیر موقت دارند و برای مدت کوتاهی شما را از شر گلودرد راحت میکنند. هرگز بدون صلاحدید پزشک، به کودکان اجازه استفاده از آن را ندهید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر گلودرد و سرفه شما چندان شدید نیست، نیازی به ملاقات با پزشک ندارید و درمان خانگی، تغذیه مناسب، استفاده از مایعات و استراحت کافی برای رفع این مشکل کافی است. بیشتر گلودردها و سرفهها ناشی از ویروس است و باید بدانید که آنتی بیوتیک ها چاره این مشکل نخواهند بود.
اما بعضی از سرفهها و گلودردها مستلزم مراجعه به پزشک نیاز هستند. درصورتیکه علاوه بر سرفه، با هر یک از موارد زیر روبهرو شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید:
تنگی نفس؛
وجود خون در محتویات خارجشده از دهان هنگام سرفه؛
مشاهده مخاط خونی یا حتی صورتی؛
مخاط سبز، قهوهای روشن و زرد؛
تب و لرز، سرگیجه یا درد قفسه سینه هنگام نفسکشیدن.
درصورتیکه گلودرد شدید دارید و از شروع آن یک هفته گذشته است یا گلودردتان با هریک از موارد زیر همراه است، باید به پزشک مراجعه کنید:
درد شدید؛
مشکل در بلع غذا؛
تب بالاتر از ۳۹ درجه در بزرگسالان؛
تورم غدد؛
وجود تکههایی سفید روی گلو یا عفونت لوزه.
بیشتر سرفهها و گلودردهای فصلی با کمک درمانهای خانگی قابلبهبود هستند. فقط در مواردی باید به پزشک مراجعه کنید که بیماری طولانی شده است یا با موارد گفتهشده همراه باشد.
این را هم بدانید که راههای پیشگیری از گلودرد و سرفه عبارتاند از: خواب کافی، ورزش، رژیم غذایی سالم و دوری از استشمام هوای آلوده.
نظرات کاربران