اخبار 1564 روز پیش
بدون دیدگاه

غذاهای مناسب دوران حاملگی

در دوران حاملگی، با غذاهای سالم، تركیبی مطلوب از مواد مغذی برای تولید مثل فراهم سازید. در سه ماه دوم حاملگی، شما حدوداً به بیش از300 كالری در روز نیاز دارید.

این غذاها را به برنامه غذایی خود اضافه كنید تا كیفیت غذاهای دوران حاملگی شما بالا رود.

در دوران حاملگی، با غذاهای سالم، تركیبی مطلوب از مواد مغذی برای تولید مثل فراهم سازید. در سه ماه دوم حاملگی، شما حدوداً به بیش از300 كالری در روز نیاز دارید.

در اینجا چند نوع غذا وجود دارد كه می‌توانید آن را به غذای دوران حاملگی خود اضافه نمایید و كالری لازم برای تغذیه خود و بچه را تامین كنید.

بیشتر بدانید : لیست ممنوعه غذایی زنان باردار

حبوبات
چرا: نخود، عدس، لوبیا سیاه و سویا، پروتئین، فیبر، آهن، كلسیم و روی را تامین می‌كنند.

از آن لذت ببرید: در سوپ‌ها، سالادها و غذاهای پاستا، به عنوان حموس با كراكرهای سبوس‌داركامل یا در ساندویچها استفاده كنید.

گوشت گاو
چرا: تكه‌های باریك گوشت گاو مثل تكه راسته بالایی دارای پروتئین، ویتامین B6,B12 و نیاسین به‌اندازه روی و آهن با قابلیت جذب بالا می‌باشد. گوشت گاو همچنین دارای كولین است كه برای تشكیل مغز و ایجاد قوه تشخیص لازم است.

از آن لذت ببرید:گوشت خرد شده به سس پاستا اضافه كنید و در تاكو به عنوان همبرگر و در غذاهای سرخ كردنی و تند استفاده كنید.

میوه‌های حبه‌ای
چرا: آنها منبعی از كربوهیدراتها، ویتامینC ، پتاسیم، فیبر و فلوئید هستند. غذاهای گیاهی در این میوه‌ها به طور طبیعی تركیبات گیاهی مفیدی هستند كه‌ از سلولها در برابر آسیب و صدمه محافظت می‌كنند.

از آن لذت ببرید: آنها را روی برشتوك سبوس‌دار كه با ماست یا شیر پخته شده‌اند استفاده كنید و یا به كلوچه یا سالاد بیافزایید و با مقداری ماست و این میوه‌ها وكلوچه ترد خرد شده را مخلوط كنید و به عنوان دسر استفاده كنید.

کلم بروکلی
چرا: به علت وجود فیبر، كلسیم، كارتینوئیدها، زیكسانتین(نوعی كارتینوئید)برای بهتر شدن دید و پتاسیم برای تعادل فلوئید و تنظیم فشارخون مهم می‌باشند. بروكلی همچنین دارای مواد اولیه برای تولید ویتامین‌E در بدن است.

از آن لذت ببرید: به عنوان قسمتی از پاستا و غذاهای سرخ‌شده، به صورت بخار پز شده همراه با مقدار كمی‌روغن زیتون روی پوره‌ها بریزید یا به سوپها اضافه كنید و یا آنها را سرخ كنید. بروكلی ریز ریز شده را همراه روغن زیتون روی كاغذ ریخته و در دمای 400 درجه فارنهایت به مدت 15 دقیقه بپزید.

پنیر (پاستوریزه)
چرا: پنیر دارای مقادیر زیادی كلسیم، فسفر و منیزیم برای بدن و برای استخوانها است به همراه ویتامین 12 B و پروتئین ( از نوع كم چرب آن استفاده كنید، برای ذخیره كالری، چربی و كلسترول)

از آن لذت ببرید: بعنوان اسنك همراه با كراكرهای سبوس دار یا میوه، روی سوپ‌ها، سالاد، ساندویچها و املت بریزید.

تخم مرغ:
چرا: تخم مرغ دارای مقادیر مناسب پروتئین است چون تخم مرغ امینواسیدهای مورد نیاز بدن برای رشد و نمو را فراهم می‌سازد. همچنین تخم‌مرغ حاوی ویتامینها و مواد معدنی از قبیل كولین، لوتین و زاكسانتین است. بعضی انواع آنها، چربی امگا 3 مورد نیاز كودك برای رشد مغز و دید بهتر را مهیا می‌سازند. پس لطفاً برچسب روی پنیر را چك كنید.

از آن لذت ببرید: در املت‌ها، در سالادها و ساندویچ، وافل (نوعی كیك) خانگی و غذاهای فرانسوی سبوس‌دار، بعنوان اسنك، یا نیمرو استفاده كنید.

شیر:
چرا: شیر منبع بسیار عالی از كلسیم، فسفر و ویتامین D مواد مغذی سازنده‌استخوان مادر و بچه كه هر روز به آن نیاز دارند. شیر همچنین دارای پروتئین، ویتامین A و ویتامینهای B است.

از آن لذت ببرید: ساده یا طعم دار، مخلوط با میوه، روی كراكرهای سبوس دار و میوه، در پودینگ استفاده كنید. بلغور جو را همراه باشیر به جای آب در مایكرووی تهیه كنید.

آب پرتقال (غنی شده)
چرا: آب پرتقال به همراه كلسیم و ویتامین D اضافه شده دارای همان مواد مغذی موجود در شیر است. به علاوه ‌آب پرتقال دارای مقادیر زیادی ویتامین C پتاسیم و فولیت است.

از آن لذت ببرید: به صورت ساده یا یخ زده بعنوان نوشابه بدون الكل استفاده كنید.

ماهی آزاد
چرا: به علت وجود پروتئین، ویتامینهای B و چربیهای امگا 3 كه قدرت دید و رشد مغز را در كودك افزایش می‌دهد.

از آن لذت ببرید: آن را كباب كنید. از ماهی آزاد كنسرو شده در سالادها و ساندویچ‌ها استفاده كنید.

سیب زمینی شیرین:
چرا: سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین C و فولیت، فیبر و كاروتنوئیدها است تركیباتی كه بدن آنها را به ویتامین A تبدیل می‌كند. همچنان مقادیر زیادی پتاسیم دارد.

از آن لذت ببرید: به صورت تنوری، تكه‌شده و پخته شده‌ استفاده كنید. سیب زمینی پوست گرفته را برای اسنك و غذای جانبی و همچنین بصورت له شده در آب پرتقال یا كباب شده‌استفاده كنید. روی تكه‌های شسته شده سیب زمینی مقداری روغن كانولا بمالید و روی كاغذ پخت قرار داده و در دمای 400 درجه فارنهایت به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.

غلات سبوس‌دار
چرا: غلات سبوس دار، غنی از اسیدفولیك، ویتامینهای B، آهن و روی هستند. سبوسها دارای فیبر و مواد‌مغذی بیشتری نسبت به سبوسهای عمل‌آوری شده مثل نان‌سفید، برنج سفید و آرد سفید هستند.

از آن لذت ببرید: از بلغور جو برای صبحانه، نانهای سبوس‌دار برای ساندویچ، برنج قهوه‌ای، برنج وحشی، پاستا سبوس گندم یا برای شام، ذرت یا كراكرهای سبوس دار برای اسنك استفاده كنید.

ماست (ساده كم چرب یا بدون چربی)
چرا: به علت وجود پروتئین، كلسیم، ویتامینهای B و روی. ماست ساده بیشتر از شیر كلسیم دارد.

از آن لذت ببرید: روی میوه یا عسل، میوه‌تازه یا خشك یا روی بلغور سبوس‌دار خشك بریزید. از ماست‌ساده روی سیب زمینی شیرین پخته شده‌ استفاده كنید تا نرم‌تر شود.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *