اسهال تابستانه را چطور درمان کنیم
وقتی هوا گرم میشود خطر بروز بیماریهای میکروبی اسهالی قابل انتقال از طریق آب و مواد غذایی آلوده افزایش مییابد
درمان خانگی اسهال تابستانه
اسهال معمولا به دلایل مسمومیت یا وجود میکروب و باکتری و یا ویروسی است صورت می گیرد اسهال هایی که در فصل تابستان شروع می شود بسیار خطرناک است معمولا اسهال های تابستانه ویروسی هستند وقتی هوا گرم میشود خطر بروز بیماریهای میکروبی اسهالی قابل انتقال از طریق آب و مواد غذایی آلوده افزایش مییابد. ما در این مطلب به بررسی درمان اسهال های تابستانی خواهیم پرداخت
درمان اسهال با شروع فصل تابستان بسیاری از افراد دچار اسهال های شدید می شوند و این بسیار خطرناک است در این بخش بهترین درمان های بهبودی اسهال های تابستانی بیان می شود.درمان های اسهال های تابستانی و ویروسی معمولا شامل عامل جذب کننده ای مانند داروی اسهال (kaolin)وعامل تودهای مانند متیل سلولز است .
بعضی از انها شامل داروهایی است که فعالیت عضلانی شکم را کاهش می دهند مانندdiphenoxylate؛این داروها ممکن است،درصورتی که اسهال مربوط به عفونت باشد،وضعیت را مخاطره آمیزترکننده؛زیراآنهابرای حذف اجسام ناخواسته مداخله می کنند .
بعضی پزشکان ممکن است آنتی بیوتیک را تجویز کنند اما این کار پیش از ازمایش مدفوع بی مورد است زیرا ممکن است اسهال به وسیله باکتریهایی که نسبت به آنتی بیوتیک حساس هستند، به وجود امده باشد .
وقتی اسهال از راه ویروس عفونی ایجاد می شود برای درمان اسهال های تابستانی مصرف آنتی بیوتیک بی مورد است . زیراآنها وضعیت باکتری های امعاء و احشاء را به هم می زنند و می توانند مشکلات طولانی تر و جدی تر را به وجود آورند.
عامل توده ای ممکن است برای اسهال مزمن تجویز شود. مصرف این فرآورده ها مشابه خوردن فیبر بیشتر در رژیم غذایی است.
به استثنای آن که فیبر زیاد غذا همچنین شامل سایر مواد مغذی با ارزش نیز می شود . این حالت احساسی را به وجود می آورد برای خوردن غذاهایی که حاوی فیبر است مانند :غلات ،نخود فرنگی،حبوبات،میوه ها و سبزیجات که اعتماد بیشتری رادرزمینه عامل های توده ای فراهم می آورد
وقتی هوا گرم میشود خطر بروز بیماریهای میکروبی اسهالی قابل انتقال از طریق آب و مواد غذایی آلوده افزایش مییابد. بر همین اساس وزارت بهداشت هر ساله نسبت به خطر شیوع بیماریهای میکروبی چون وبا طی ماههای تیر تا شهریور هشدار میدهد و بر ضرورت رعایت موازین بهداشتی و شستوشوی مرتب دستها و میوه و سبزیجات و نیز مصرف آب آشامیدنی سالم تاکید میکند. اما نکته مهم در پیشگیری بموقع از عوارض اسهالهای حاد عفونی، تشخیص آنهاست.
این نوع اسهالها به دلیل شدت و طولانی بودنشان، بدن را در خطر کم آبی جدی قرار میدهد. همچنین اغلب اسهالهای عفونی با تب، دردشکم و استفراغ همراه است. معمولا این نوع اسهالها تحت تاثیر عوامل میکروبی ایجاد میشود، اما ویروسها و انگلها نیز میتوانند در بروز آن نقش داشته باشند.
اسهال که عفونی می شود
اسهال های عفونی معمولا بیش از دو هفته تداوم پیدا میکند
البته خیلیها به اشتباه تصور میکنند هنگام ابتلا به اسهال و درمان اسهال های تابستانی باید بلافاصله با مصرف دارو جلوی آن را گرفت، در حالی که اسهال به نوبه خود یک واکنش مثبت از سوی سیستم ایمنی بدن برای دفع عامل میکروبی بیماریزا تلقی میشود.
اسهال، نوعی مکانیسم دفاعی روده است که به واسطه آن حرکات روده تشدید میشود تا عامل بیماریزا از روده دفع شود. با این توضیح شاید کنترل کردن اسهال حاد، خیلی به نفع بیمار نباشد، یعنی باعث شود عفونت داخل روده بماند و جذب خون بشود. اسهالی که عفونی میشود
اسهال های عفونی معمولا بیش از دو هفته تداوم پیدا میکند که نزدیک به ۹۰ درصد این نوع اسهالها ناشی از عوامل میکروبی است و در بقیه موارد ویروسها و انگل نیز در بروز آن دخیل است. به دنبال بروز این نوع اسهالها، عوامل میکروبی، بافت روده را خراب میکنند یا به طور مستقیم با تولید سمومی به تخریب بافت روده منجر میشوند.
از جمله مهم ترین عوامل میکروبی که به اسهال عفونی منجر میشود، میتوان به میکروب ایکولای (میکروب عامل اسهال خونی و وبا) و سالمونلا (عامل مسمومیت غذایی) اشاره کرد. ویروسهایی چون ویروس سرماخوردگی هم میتواند با عوارضی چون اسهال در بیمار همراه باشد. انگلها نیز میتوانند به بروز اسهال عفونی
در بیمار منجر بشوند. البته گاهی نیز اسهال به عنوان یک علت ثانویه بر اثر مصرف برخی داروها از جمله آنتی بیوتیکها بروز پیدا میکند. مواجهه با سمومی چون حشرهکشها و آفتکشها نیز با اثراتی که بر سیستم گوارشی میگذارد، میتواند به بروز اسهال منجر شود، اما نکته مهمی که نباید از خاطر برد آن است که بیشتر عوامل عفونی اسهال از راه دهانی منتقل میشود. یعنی مصرف آب یا غذای آلوده به مدفوع انسان یا حیوان مبتلا به عامل بیماریزا میتواند شخص را به اسهال مبتلا کند.
نظرات کاربران