اخبار 355 روز پیش
بدون دیدگاه

دلایل افزایش خشونت در فوتبال پایه چیست؟/آینده فوتبال ایران در خطر است!

در فوتبال روز دنیا کمتر اخباری از درگیری و تنش در فوتبال پایه می شنویم ، جایی که الویت و هدف اصلی آنها در فوتبال پایه تربیت نسل آینده است.


نویسنده:محمد رضا جوکار

نتیجه گرایی و فشار روی فوتبالیست های نونهال ، نوجوان و جوان کاری ناشایست و غیر منطقی تلقی می شود ،و هدف اصلی تربیت یک نسل آماده و حرفه ای چه از لحاظ اخلاق ورزشی و چه فنی است که در آینده بتوانند پشتوانه کامل و مطمئنی برای باشگاه و حتی تیم ملی کشورشان باشند .
اما در ایران قضیه متفاوت است و هر روز شاهد افزایش درگیری ها بخصوص در فوتبال پایه از شمال کشور تا تهران و جنوب ایران وحتی در همین استان فارس هستیم،که دل هر کسی را آزرده و نگران میکند .
خانواده هایی که با هزار امید و آرزو فرزند نوپای خود را جهت تربیت به دست باشگاه ها و مربیان فوتبال پایه می سپارند که شاید روزی آینده درخشان فوتبالی فرزند خود را ببیند، بجای آن باید دلهره این را داشته باشند که به فرزندشان آسیبی نرسد.
جایی که باید مربیان و باشگاه ها اول تربیت اخلاقی را به فوتبالیست های جوان آموزش دهند، بعضا خود باعث بی اخلاقی و تنش می شوند و طبیعی است که شاگردان آنها هم نتیجه گرایی ،پرخاشگری و تند مزاجی را فرا میگیرند .
و چه انتظاری از این فوتبالیست ها در آینده میتوان داشت که با وجود سطح فنی بالا ولی اخلاق حرفه ای ورزشی را به خوبی آموزش ندیده است.
حتی اگر به فرض اشتباهات تاثیر گذار داوری هم در نتیجه بازی یک تیم تاثیر گذار باشد باز هیچ کس اعم از کادر فنی و بازیکن و هوادار حق بی اخلاقی و ایجاد درگیری و تنش را ندارد .

حال با توجه به اتفاقات اخیر و درگیری های زشتی که بخصوص در فوتبال پایه در کل فوتبال ایران شاهد آن هستیم نگاهی به چند عامل مهم در ایجاد این رویه غلط و ناپسند خواهیم انداخت ؛

1. فدراسیون و کمیته های انضباطی فدراسیون و هیت های استان ها:

نظارت ضعیف برای مسابقات پایه و استفاده از استادیوم های نامناسب و ناامن برای برگزاری مسابقات پایه ، همچنین عدم برخورد قاطع کمیته های انضباطی با عوامل و تیم های خاطی چه در مسابقات کشوری و چه استانی یکی از عوامل مهم است که باعث بروز چنین اتفاقاتی در فوتبال پایه میشود.
علارغم اینکه تمام تمرکز فدراسیون و کمیته انضباطی روی مسابقات و تیم های لیگ برتری می باشد و الحق با جرائم سنگین هم کسب درآمدی برای فدراسیون کرده و هم خود عامل بازدارنده ای در کاهش تنش ها شده است، ولی در سایر لیگ های پایین و لیگ های پایه در کشور عدم نظارت صحیح و سختگیری در برگزاری مسابقات و همچنین کافی نبودن جرایم انضباطی متناسب با افراد و تیم های متخلف و همچنین عدم آموزش صحیح به مربیان از دلایل مهم این اتفاقات ناخوشایند شده است.
بی شک با جرایم سنگین تیم ها و افراد خاطی و همچنین محرومیت و حتی حذف افراد با رزومه تکرار رفتارهای ناشایست ، کمتر شاهد درگیری هایی چنینی خواهیم بود و شاید افراد ناشایست و بی اخلاق در فوتبال هم فیلتر و حذف شوند.

2.رفتار مربیان و باشگاه ها

بزرگترین انتظاری که از فوتبال پایه می رود این است که شاهد تربیت نسلی با اخلاق و با فرهنگ همراه با سطح فنی بالا باشیم.
بی شک این وظیفه مهم بر عهده مربیان پایه و حتی مدیران باشگاه ها است ، چرا که تربیت یک نسل با اخلاق و با فرهنگ‌بسیار با ارزش تر از کسب عنواین و جام هایی است که بابی اخلاقی کسب شود.
بعضا خیلی از مربیان پایه خود بدلیل عدم آموزش صحیح و همچنین برای حفظ جایگاه خود‌ چنان فشار و استرسی به داور مسابقه و حتی فوتبالیست های نوپا و جوان تیم خود وارد میکنند که فوتبالیست جوان هم مجبور میشود برای خروج از این فشار در زمین فوتبال بی اخلاقی و تنش ایجاد کند .
قطعا مدیران باشگاه بخصوص در رده پایه اول باید وضعیت اخلاقی مربیان خود را تایید کنند و سپس هدایت تیم های پایه خود را بدست افراد شایسته و با اخلاق و در سطح فنی خوب بدهند.
تا هم به رشد نسل با اخلاق کمک کنند و هم در خدمتی ارزنده برای فوتبال کشور انجام داده باشند.

3. خانواده ها و نزدیکان بازیکنان و مربیان:

شاید کمتر به این موضوع و دخالت خانواده ها ،دوستان و نزدیکان بازیکنان و مربیان بعنوان هوادار در ایجاد تشنج و درگیری در فوتبال پایه اشاره شده است.
کسانی که بعضا در ایجاد تشنج و درگیری ها در سکوها و سپس در زمین مسابقه نقش اساسی دارند و استفاده از استادیوم های غیر استاندار و نظارت ضعیف دسترسی و ورود این افراد ناهنجار را به زمین مسابقه را راحت ایجاد میکند.
بخصوص در فوتبال شهرستان ها بارها شاهد دخالت های بیجا و احساسی بعضی از هوادارها و خانواده ها در مسابقات فرزندان خود بوده ایم و همچنین فشار مضاعف به مربی و داور مسابقه و همچنین تیم حریف از سوی آنها طوری افزایش می یابد که باعث متشنج شدن جو استادیوم و بعضا به زمین مسابقه هم کشیده می شود و اکثر درگیری ها هم از روی سکوها به زمین مسابقه انتقال می یابد.

در پایان لازم به ذکر است در این میان هم هستند خیلی از مربیان و مدیران با اخلاق باشگاه ها که سعی و تلاش آنها همراه با ارتقا سطح فنی بازیکنان جوان خود تربیت اخلاقی و فرهنگی یک فوتبالیست را در سرلوحه کار خود قرار میدهند و با نگاهی به گذشته و رزومه کاری آنها متوجه کارهای با ارزش آنها در فوتبال پایه می شویم.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *